Příprava přírodního nehtu před modeláží

Připravit přírodní nehty před modeláží je klíčový krok pro dosažení perfektního výsledku, ať už se chystáte na gelovou, akrylovou nebo jinou modeláž. Správná příprava nejen že zajistí dlouhou životnost modeláže, ale také ochrání vaše přírodní nehty před poškozením. V tomto článku si krok za krokem řekneme, jak správně připravit nehty a jaké nástroje k tomu budete potřebovat.

Ještě než začneme připravovat nehty pro jakoukoliv modeláž doporučuje omýt ruce mýdlem od zbytků nečistot nebo krému na ruce. Mastnota je jednou z příčin toho že nám následná modeláž nebude na nehtech držet. Také nedokonalá, nedbalá nebo špatná příprava přírodního nehtu.

 

Co Budete Potřebovat:

- Pilníček (doporučeno 180x240) nebo buffer

- Dezinfekce (doporučuji značku Amoene)

- Pusher nebo pomerančové dřívko

- Korundová fréza

- Nůžky na odstranění kůžičky

- Kartáček na prach

 

Jak budeme Postupovat:

1. Pro čistotu práce a pro hygienickou potřebu si ruce nejprve zdezinfikujeme dezinfekcí na kůži. Množství dezinfekce na jednu ruku by mělo být cca 3 ml. Dezinfekci vetřeme do kůže.

2. Pusherem nebo pomerančovým dřívkem si jemně povolím kůžičku v okolí nehtu, proto aby byla kůže pružná a dobře se nám pracovalo při provádění přístrojové manikúry. Kdy si budeme odstraňovat Cuticulu ( nadnehtovou blanku, která nám vyrůstá společně s přírodním nehtem).

3. Jemným pilníkem s hrubostí 240 (pro začátečníky je vhodnější pěnový pilník) si jemně zmatníme přírodní nehet, tak aby se neleskl. Zmatnění provádíme směrem od nehtového kořene k volnému okraji nehtu. Na pilník nijak netlačíme a nesnažíme se nehet hodně pilovat. Při nadměrném pilování si nehet příliš ztenčíme, kdy si odstraníme tvrdé keratinové vrstvy nehtu a následná modeláž nám nebude držet. Také se nás bude pálit materiál při vytvrzování v lampě.

4. Pilníkem s hrubostí 240 si zkrátíme a upravíme tvar přírodního nehtu. Nejprve si nehet zkrátíme na špičce nehtu. Po té si upravíme nehet z boku, tak že nepodkládáme pilník pod nehet, ale pouze k bodům vzrůstu( bod vzrůstu je bod kdy končí nehtové lůžko a začíná volný okraj nehtu). Plynulým pohybem od bodu vzrůstu směrem ke špičce nehtu pilujeme boční tvar. Po té si přiložením pilníku na střed celého prsu zkontroluji kam bude směřovat špička nehtu a zapiluji si celkový tvar nehtu.

5. K přístrojové manikúře se používají různé druhy fréz od diamantových slziček, plamínků po korundové kužely a válce. Mi si řekneme jak provádět přístrojovou manikúru pomocí kuželové korundové frézy. Nasadíme si korundovou frézu do pera brusky a zaaretujeme. Brusku si nastavíme na 3-5 000 tisíc otáček za minutu. Otáčky nastavíme směrem doprava, pokud jste pravák. Pokud si nejste jisté, je dobré postupně přidávat otáčky otáčením kolečka, když se vám začne váleček otáčet, tak si vyzkoušíme na prstu aby se váleček nezastavoval o kůži. Napřed si vyčistíme boční nehtové valy. A to tím způsobem, že hranou frézy v úhlu 90 stupňů si tahem směrem od hlavního nehtového valu k volnému okraji zbavíme nehtové kůžičky. Kdy netlačíme na brusku jen jemným pohybem, si takto vyčistíme jednu stranu neotáčíme ani otáčky, ani brusku a tímto způsobem kdy zase  frézu  hranou položíme tak, abych se nedotýkala zbytečně přírodního nehtu. Poté co je nejdůležitější, si položíme frézu na nehet tak, aby netlačila hranou do přírodního nehtu ale aby  pouze klouzala po přírodním nehtu.

6. Nakonec použijte nůžtičky k jemnému zastřižení přebytečné kůžičky. Držte nůžtičky pevně a pracujte pouze špičkami, aby byl výsledný vzhled čistý a estetický. Pokud si nejste nůžkami jisté můžete použít seřezávač kůžičky.

7. Na závěr si opráším zbytky prachu a kůže kartáčkem. Opět si očistím nehty dezinfekcí pro dokonalé odstranění prachu.